Dvodnevnom obukom za javno zagovaranje na temu ,,Lokalne politike po meri seoskih žena” je počeo 34. projekat našeg udruženja “Zagovaranje za bolju budućnost žena sa sela”. U obuke su bule uključene žene sa sela Zlatiborskog i Moravičkog okruga. Na obukama polaznice su imale priliku da nauče na koji način mogu kreirati konkretne promene u zajednici, uticati na javne politike koje se tiču njihovog položaja, kako da se povežu sa saveznicima, nađu podršku kao i kako da prevaziđu prepreke.

Tokom obuka polaznice su kreirale konkretne predloge i inicijative koje će našem udruženju služiti u daljem radu kako bismo uticale na konkretne probleme sa kojima se seoske žene susreću. Obukama su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave i odbora za podnu ravnopravnost opštine Priboj kako bi se i oni bliže upoznali sa problemima sa kojima se naše žene suočavaju.

Zahvaljujemo se izvrsnoj trenerici Biljani Maletin koja će nastaviti da vodi naše žene kroz proces javnog zagovaranja kako bismo osigurale da žene sa sela budu viđene u društvu, kao njihovi doprinosi zajednici i ali i problemi koji se moraju rešiti kako bi se kvalitet njihovog života i položaj u društvu poboljšao. Ovaj projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za podnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti, faza II”, koji finansira Evropska Unija.