U organizaciji Fondacija Ana i Vlade Divac a u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji,obezbeđeni su paketi pomoći za najugroženije stanovnike Priboja kroz projekat „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“.

Ovim projektom obezbeđeno je 10.000 porodičnih paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima namenjeni jednoroditeljskim porodicama, korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, kao i pojedincima koji žive i rade na ulici.

U Priboju je isporučeno 156 paketa, seoskim domaćinstvima sa niskim primanjima, osobama sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom i obolelima od cerebralne i dečje paralize.

Zbog trenutne situacije sa epidemijom Covid – 19 volonteri Udruženja žena Sačuvajmo selo Priboj, MNRO Priboj i Društva za cerebralnu i dečiju paralizu isporučili su deo paketa korisnicima na kućne adrese i sa minimalnim brojem dolazaka u udruženja kako bi se rizik izlaganja najugroženijih grupa virusu sveo na minimum. Prilikom podele paketa, Malina Stanojević, predsednica Udruženja Sačuvajmo selo iz Priboja je istakla:

„Opština Priboj je jedna od najnerazvijenijih opština u Srbiji (IV po kategoriji razvijenost) i ova donacija na još jedan način utiče na ublažavanje posledica korone i koliko toliko smanjuje razloge za depresiju, strah i drugim rečima osnažuje položaj žena, kako članica udruženja tako i starih i bolesnih o kojima društvo brine. Naše Udruženje žena Sačuvajmo selo Priboj, je jedino koje okuplja seoske žene opštine Priboj, ugroženih po više osnova. Inicirali smo i postojanje udruženja za decu sa smetnjama u razvoju zbog čega smo veoma zahvalni Fondaciji Ana i Vlade Divac, Grupi 484 i Norveškoj ambasadi, jer su razumeli naše potrebe i dodelili nam pakete hrane i higijene, a koje ćemo podeliti ženama u selima opštine Priboj i korisnicima druga dva udruženja. Nadamo se da ovo neće biti jedini vid naše saradnje, a kada se steknu uslovi, pozivamo vas da budete naši gosti i da se bolje upoznate sa našim aktivnostima, idejama i problemima koje nastojimo da rešavamo uz pomoć donator.”