Udruženje žena Sačuvajmo selo iz Priboja u partnerstvu sa Ženskim centrom Užice, Udruženjem žena „Ružica“ iz Arilja i ZZ „Pro femine Zdravčica” od juna realizuje projekat „Zajedno do veće ekonomske sigurnosti seoskih žena jugozapadne Srbije”.

Jedna od aktivnosti projekta ima za cilj da smanji posledice izazvane pandemijom COVID-19 kroz obezbeđivanje i omogućavanje seoskim domaćinstvima da vrše preradu voće i povrća praveći sokove, koje će zatim kao dodatnu vrednost, ponuditi na tržištu i na taj način prevazići novonastali problem plasmana samog voća i povrća. Kako bi uspešno realizovalo ovu aktivnost, Udruženje žena Sačuvajmo selo je sprovelo tender, a komisija odabrala napovoljnije ponuđače opreme sa kojima će uslediti potpisivanje ugovora a zatim i nabavka dve mašine za pasiranje voća sa pratećom opremom i ambalažom. Imajući u vidu da je reč o pokretnoj opremi, po potrebi će je koristiti članovi drugih udruženja.

Takođe, tokom juna raspisan je Javni poziv za obuku „Veštine prezentovanja poslovnih ideja za članice seoskih udruženja žena”. Mogućnost da se prijave na ovaj poziv su imale žene, članice seoskih udruženja, sa područja jugozapadne Srbije (Zlatiborski, Moravički i Raški okrug). Obuka će biti realizovana tokom avgusta a ima za cilj podizanje nivoa komunikacije i sticanje veština prezentovanja poslovnih ideja u cilju boljeg pozicioniranja na tržištu.  Nakon obuke, za šest udruženja će biti obezbeđena oprema u vrednosti od 115.000,00 dinara. Odabir ovih udruženja vršiće se na osnovu kvaliteta poslovne ideje i  broja članica koje će koristiti navedenu opremu. Odabir će vršiti komisija od pet članova/ca sastavljenih od predstavnika /ca partnerskih organizacija i stručnih saradnika.