Данашња обука о сточарству, организована у оквиру пројекта удружења „Знања никад доста“ су имале значајан утицај на жене са села, пружајући им прилику да стекну драгоцено знање о различитим аспектима пољопривреде. Говедарство је било једна од кључних тема, а фокус је стављен на свеобухватно разумевање исхране, здравствене заштите и репродукције говеда. Учеснице су добиле увид у важност правилног храњења стоке, уз појашњење како балансирати хранљиве материје у исхрани како би се постигла оптимална производња млека и меса.

Овчарство је такође било представљено, са нагласком на свеобухватну бригу о стаду. Учеснице су добиле практичне савете о управљању овчијим стадима, укључујући стратегије за побољшање репродукције и здравља оваца. Такође су се упознале са методама за препознавање потенцијалних проблема и решавање изазова који се могу појавити током узгоја оваца.

Свињогојство је било још једно подручје које је привукло пажњу. Полазнице су се упознале са основама успешног свињогојства, укључујући управљање фармом, исхрану, хигијену и здравствену заштиту свиња. Детаљно су размотрене методе за спречавање болести, као и правилни поступци за третирање болесних животиња, што је кључно за одржавање здравог стада.

На крају, живинарство је била последња тема која је обрађена на обукама. Полазнице су сазнале како успешно узгајати живину, са посебним фокусом на кокошкама. Обухваћене су основе исхране, управљања јајима и заштите од потенцијалних претњи као што су болести и предатори.

Ове обуке представљају важан корак ка оснаживању жена у руралним заједницама. Пружајући им практично знање о различитим гранама сточарства, ове обуке им омогућавају да преузму активну улогу у управљању фармама и допринесу локалној економији. Кроз стицање вештина и разумевања, ове жене постају оснажене да преузму одговорност за пољопривредну производњу и остваре одржив напредак у својим заједницама.

Активност је подржана у оквиру Пројекта „Промовисање економске диверсификације у руралним подручјима југоисточне Европе (SEDRA II) – Изградња капацитета ланаца вредности у пољопривреди и руралном туризму кроз промовисање могућности запошљавања” који спроводи SWG у партнерству са GIZ.