Дводневном обуком за јавно заговарање на тему ,,Локалне политике по мери сеоских жена“ је почео 34. пројекат нашег удружења „Заговарање за бољу будућност жена са села“. У обуке су буле укључене жене са села Златиборског и Моравичког округа. На обукама полазнице су имале прилику да науче на који начин могу креирати конкретне промене у заједници, утицати на јавне политике које се тичу њиховог положаја, како да се повежу са савезницима, нађу подршку као и како да превазиђу препреке.

Током обука полазнице су креирале конкретне предлоге и иницијативе које ће нашем удружењу служити у даљем раду како бисмо утицале на конкретне проблеме са којима се сеоске жене сусрећу. Обукама су присуствовали и представници локалне самоуправе и одбора за подну равноправност општине Прибој како би се и они ближе упознали са проблемима са којима се наше жене суочавају.

Захваљујемо се изврсној тренерици Биљани Малетин која ће наставити да води наше жене кроз процес јавног заговарања како бисмо осигурале да жене са села буду виђене у друштву, као њихови доприноси заједници и али и проблеми који се морају решити како би се квалитет њиховог живота и положај у друштву побољшао. Овај пројекат је подржан од стране Агенције Уједињених нација за подну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women) у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности, фаза II“, који финансира Европска Унија.