Udruženje žena Sačuvajmo selo iz Priboja uspešno realizovalo još jedan projekat koji je imao za cilj pomoć pri osnaživanju seoskih žena, a kroz donaciju Trag fondacije koja je ovom udruženju dodeljena u aprilu.

Usled pandemije Covid 19, mnoge žene, vlasnice poljoprivrednih gazdinstava i članice Udruženja žena Sačuvajmo selo iz Priboja, nisu bile u mogućnosti da na vreme obezbede rasadu za svoju plasteničku proizvodnju. Kroz projekat “Aktivne zajednice” koji sprovodi Trag fondacija, Udruženje žena Sačuvajmo selo je dobilo sredstva za kupovinu rasade i higijenskih sredstava za dvadeset seoskih domaćinstava. Tom prilikom su vlasnicama poljoprivrednih gazdinstava, osim higijenskih sredstava, podeljene i sadnice paradajza, paprika i krastavaca namenjene plasteničkoj proizvodnji.

Plan aktivnosti Udruženja podrazumevao je da se zasadom ovog rasadnog materijala u plastenicima prevaziđu problemi nastali početkom proleća, time što će se primarna plastenička proizvodnja, a samim tim i nemogućnost plasmana proizvoda tokom trajanja vanrednog stanja, nadomestiti preradom povrća u gotove proizvode namenjene krajnjim kupcima. Aktivnosti u vezi sa preradom i plasmanom ovih proizvoda, vredne žene, članice ovog Udruženja očekuju u periodu koji predstoji.