У организацији Фондација Ана и Владе Дивац а у сарадњи са Групом 484 и уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке у Србији, обезбеђени су пакети помоћи за најугроженије становнике Прибоја кроз пројекат „Помоћ најугроженијим суграђанима у борби са Ковидом 19“.

Овим пројектом обезбеђено је 10.000 породичних пакета са основним намирницама и хигијенским средствима намењени једнородитељским породицама, корисницима народних кухиња, вишечланим породицама, становницима нехигијенских насеља, породицама које брину о деци или одраслима са инвалидитетом, као и појединцима који живе и раде на улици.

У Прибоју је испоручено 156 пакета, сеоским домаћинствима са ниским примањима, особама са сметњама у развоју или инвалидитетом и оболелима од церебралне и дечје парализе.

Због тренутне ситуације са епидемијом Kовид – 19, волонтери Удружења жена Сачувајмо село Прибој, МНРО Прибој и Друштва за церебралну и дечију парализу, испоручили су део пакета корисницима на кућне адресе, како би се ризик излагања најугроженијих група вирусу свео на минимум. Приликом поделе пакета, Малина Станојевић, председница Удружења Сачувајмо село из Прибоја је истакла:

„Општина Прибој је једна од најнеразвијенијих општина у Србији (ИВ по категорији развијеност) и ова донација на још један начин утиче на ублажавање последица короне и колико толико смањује разлоге за депресију, страх и другим речима оснажује положај жена, како чланица удружења тако и старих и болесних о којима друштво брине. Наше Удружење жена Сачувајмо село Прибој, је једино које окупља сеоске жене општине Прибој, угрожених по више основа. Иницирали смо и постојање удружења за децу са сметњама у развоју због чега смо веома захвални Фондацији Ана и Владе Дивац, Групи 484 и Норвешкој амбасади, јер су разумели наше потребе и доделили нам пакете хране и хигијене, а које ћемо поделити женама у селима општине Прибој и корисницима друга два удружења. Надамо се да ово неће бити једини вид наше сарадње, а када се стекну услови, позивамо вас да будете наши гости и да се боље упознате са нашим активностима, идејама и проблемима које настојимо да решавамо уз помоћ донатор.”