Удружење жена Сачувајмо село из Прибоја успешно реализовало још један пројекат који је имао за циљ помоћ при оснаживању сеоских жена, а кроз донацију Траг фондације која је овом удружењу додељена у априлу.

Услед пандемије Цовид 19, многе жене, власнице пољопривредних газдинстава и чланице Удружења жена Сачувајмо село из Прибоја, нису биле у могућности да на време обезбеде расаду за своју пластеничку производњу. Kроз пројекат “Активне заједнице” који спроводи Траг фондација, Удружење жена Сачувајмо село је добило средства за куповину расаде и хигијенских средстава за двадесет сеоских домаћинстава. Том приликом су власницама пољопривредних газдинстава, осим хигијенских средстава, подељене и саднице парадајза, паприка и краставаца намењене пластеничкој производњи.

План активности Удружења подразумевао је да се засадом овог расадног материјала у пластеницима превазиђу проблеми настали почетком пролећа, тиме што ће се примарна пластеничка производња, а самим тим и немогућност пласмана производа током трајања ванредног стања, надоместити прерадом поврћа у готове производе намењене крајњим купцима. Активности у вези са прерадом и пласманом ових производа, вредне жене, чланице овог Удружења очекују у периоду који предстоји.